Omgeving

Wat is er zoal te doen in de omgeving:

Kamperland, het meest westelijk gelegen dorp van Noord-Beveland. Het oude Kamperland, Campen geheten, werd met talloze andere dorpen op Noord-Beveland, begin 1500 door grote overstromingen getroffen. Met twee jachthavens, aan het Veerse Meer, en de Oosterschelde, is het dorp sterk georiënteerd op het watertoerisme.

Het nabij gelegen Neeltje Jans en de stormvloedkering zijn zeker de moeite waard om er eens een bezoekje aan te brengen.

Verder bied het Veerse u meerdere talrijke waterevenementen en kunt u zorgeloos genieten van een welverdiende vakantie.
 

Het Zeeuwse Walcheren is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Zoals:

Het Arsenaal in Vlissingen
– Met het hele gezin naar de haaien
– ternauwernood ontsnappen aan piraten
– schipbreuk lijden met een echt piratenschip
– roggen aaien
– dwalen over het papegaaieneiland en oog in oog staan met echte haaien en ontelbare felgekleurde tropische vissen.

Het Arsenaal in Vlissingen belooft een leerzame en avontuurlijke dag in de spannende wereld van piraten, (tropische) vissen en papegaaien.

 

Miniatuur Walcheren te Middelburg
De entree doet vermoeden dat je een sprookje binnenstapt. Meteen daarna ligt het hele schiereiland Walcheren, de tuin van Zeeland, aan je voeten. Tot in detail nagebouwd, op schaal 1:20. Het Walcherse leven in het klein. Zeeuwse ringrijders galopperen tussen de miniatuurboompjes en bij de Middelburgse Abdij hoor je de monniken zingen.

Met het dieseltreintje tuf je door het park čn door de sprookjestunnel. Tienduizenden bollen toveren een geurende bloemenpracht in het voorjaar. ’s Zomers maken prachtige bloemperken en duizenden mini-boompjes en -struikjes het miniatuurpark tot een kleurrijke tuin. Dan zijn ook Koning Willem Walcheren en zijn hofnar Wallie te gast, om met de kinderen plezier te maken.

Voor de kleintjes is er een gezellige speeltuin, een kinderboerderij en een scooterbaan. De echte durfals klimmen onvervaard in het zes meter hoge draadcircus, terwijl de kapiteins onder ons zich uitleven op het Veerse Meer met de radiografisch bestuurbare bootjes. Of ga je liever minigolfen door het (overdekte) beestenbos? Of vlinders kijken in de Vlindertuin?

Dan even uitrusten in het gezellige pannenkoekrestaurant met terras. Om nieuwe energie op te doen. Want die heb je wel nodig in het Speelkasteel van Willem Walcheren. Een overdekte softplay-speeltuin van 3 verdiepingen. Nieuw zijn ook de minirally, het poepsjoelen en enkele miniaturen.
Voor wie jarig is zijn er arrangementen met een leuke verrassing!
 

Iguana Reptielenzoo te Vlissingen
Rare dieren
In deze overdekte dierentuin leven wel 500 reptielen, amfibieën en insecten, uit de hele wereld. Je komt oog in oog te staan met kikkers, salamanders, slangen, hagedissen, krokodillen, schildpadden, wandelende takken, vogelspinnen en schorpioenen. Gelukkig zit er glas tussen! En heb je wel eens een vis op poten gezien? Het is maar één van de bijzondere bewoners van dit reptielen-opvanghuis.

Babykamer
Op de kraamafdeling staan rijen couveuses, waar eieren worden uitgebroed en jonge diertjes op krachten komen. Bijzonder was de geboorte van een baby Tupinambis, ’n één meter lange hagedis uit Zuid-Amerika. Dat was nog nooit eerder ergens in gevangenschap gelukt!
Een groot deel van de nieuw geboren leguanen, varanen en schildpadden verhuizen later naar andere dierentuinen, over de hele wereld.

Niet flitsen
Je mag van al deze prachtige dieren gerust foto’s maken, maar niet flitsen! Je kunt natuurlijk ook een aandenken uit de souvenirshop kiezen en in de kantine genieten van een hapje en een drankje.

Dit is nog maar een kleine selectie van wat er allemaal te doen is in Zeeland. Kortom, kom naar Zeeland, er is genoeg te zien en vooral te doen.